Kako Se Stavljaju Svilene Trepavice

Kako Se Stavljaju Svilene Trepavice?

Svilene trepavice su najpopularniji vid trepavica u poslednjih par godina. Postoje par tehnika koje se koriste u samom radu, među kojima je tehnika 1:1 najpopularnija, najprirodnija a ipak daje odličan efekat. 

U današnjem blogu objasnićemo kako se stavljaju svilene trepavice, da li su štetne i kako napraviti pravi izbor! 

Šta su svilene trepavice?

Ekstenzije svilenih trepavica su polutrajne trepavice koje se ručno, tačnije pomoću odgovarajućeg pribora, lepe na vaše prirodne trepavice. Za razliku od veštačkih trepavica, svilene trepavica se lepe svaka dlačica pojedinačno na vaše prirodne dlačice, tako da su super prilagodljive i rezultiraju mnogo prirodnijim izgledom.

Kako se stavljaju svilene trepavice?

Svilene trepavice se stavljaju ručnu uz pomoć odgovarajućeg pribora. U zavisnosti od vašeg izbora svilenih trepavica, bila to tehnika 1:1 ili pak ruski volumen kao što je 2D/3D pa sve do 6D, nadogradnja se vrši stavljanjem jedne ekstenzije na vašu jednu prirodnu dlačicu. Hajmo da ukratko objasnimo postupak dlaka na dlaku ili bolje poznatiju kao tehniku 1:1.

Počinjemo sa čišćenjem okoočnog predela i trepavica i izolacijom donjih trepavica odgovarajućim jastučićem. Uzimamo izabranu ekstenziju svilenih trepavica, nanosimo malu količinu lepka i krećemo da lepimo. Koristimo pribor kao što su posebne pincete koje nam dozovljavaju pristup svakoj dlačici pojedinačno uz visoku preciznost. 

Ovaj korak je ujedno i najduži i zahteva dosta strpljenja i preciznosti zbog izolovanje svake dlačice posebno. Kada su sve svilene trepavice nadograđene, isčešljavamo ih temeljno kako bi se lepo razdvojile. Za kraj sušimo trepavice profesionalnim ventilatorom koji će u potpunosti osušiti lepak. Skidamo jastučić sa donjih trepavica i naš rad je završen. 

Koliko traju svilene trepavice?

Svilene trepavice traju od tri do četiri nedelje. Međutim, njihovo proređivanje kreće već nakon druge nedelje tretmana. To znači da su korekcije potrebne svake dve do tri nedelje, u zavisnosti od brzine rasta prirodnih trepavica.

Da li svilene trepavice mogu da oštete prirodne trepavice?

Ne postoji ni jedan dokaz koji pokazuju da svilene trepavice zaista utiču na vašu prirodnu dužinu trepavica ili dugoročno zdravlje. Postoji, međutim, mali rizik od razvoja vučne alopecije. Vučna alopecija je kada vaše prirodne trepavice kreću da opadaju kao rezultat konstantih, nepravilnih, ponovljenih ekstenzija trepavica. Ali nemojte se stresati – ovo nije uobičajeno.

Obično su potrebne godine loše primene i nepravilne nege da bi se došlo do dugotrajnog oštećenja trepavica a samim tim i vučne alopecije. Zato je jako bitno da idete u proverene salone koje imaju visokokvalifikone edukatore i osobolje radi maksimalnog zadovoljstva, bezbednosti sa samim tim i profesionalnog rada. 

Da li svilene trepavice mogu da oštete prirodne trepavice?

Da li postoji loša strana svilenih trepavica?

Nadogradnja svilenih trepavica nije štetna, opasna, niti loša sve dok vaš tehničar prati ispravne metode i koristi odgovarajuće materijale i pribor. U svakom slučaju sa tehnikom dlaka na dlaku, lepak ne dolazi u direktan kontakt sa korenom trepavice niti sluzokožom oka, tako da je verovatnoća za reakciju jako mala. 

Kako izabrati pravu veličinu svilenih trepavica?

U zavisnosti od vaših potreba, cilja i samog izgleda i oblika kako oka tako i celog lica, savetujemo naše klijente za onaj oblik koji je najprikladnijim svim navedenim parametrima ali i vašim željama. 

Nošenje trepavica koje su preduge, preguste a samim tim i preteške za vaše prirodne trepavice zapravo može prouzrokovati štetu na duge staze. Kako bismo izbegli taj scenario, u konsultaciji sa našim tehničarima biramo ekstenzije koje će biti najpogodnije za vaše prirode trepavice.

Svilene trepvica VS Ruski volumen

Ruski volumen je tehnika koja se primenjuje kada nadograđujemo svilene trepavica. Sada ćemo detaljnije objasniti razliku.

Kada kažemo svilene trepavice u većini slučaja se misli na tehniku 1:1. To znači da će se raditi tehnika gde se stavlja jedan snop trepavica na jednu vašu prirodnu dlačicu. Ruski volumen svilenih trepavica sa drudge strane sadrži dve ili više svilenih dlačica koje se lepe na jednu prirodnu trepavicu. Na primer dve svilene dlačice nazivaju se 2D, tri svilene dlačice 3D i tako sve do 6. Što više dlačica to veća gustina i jača boja. 

Da li smem da nosim šminku kada imam svilene trepavice?

Naravno. Šminu možete nositi i nanositi u predelu oko ali preporučujemo da ne stavljate maskaru jer bi njeno skidanje moglo da našteti svilenim trepavicama. 

Kada skidate šminu sa predela oko očiju, nemojte koristiti jaka i nasilna sredstva za skidanje šminke. Takođe izbegavajte jako trljanje okoočnog predela i korišćenje uljanih proizvoda jer bi to moglo da oslabi lepak ekstenzija. 

Ovo pitanje povlači još jednu, vrlo čestu nedoumicu. Da li smem da nosim šminku kada idem na tretman postavljanja svilenih trepavica? Odgovor je ne. 

Na zakazankom terminu pojavljujete se bez ikakve šminke i u predelu oko očiju kao i celog lica. To znači da apsolutno nema senki za oči, ajlajnera i/ili maskare. Bilo šta na vašim kapcima ili trepavicama može uticati na izgled vaših ekstenzija. Svakako će naši tehničari temeljno isprati i pripremiti trepavice za nadogradnju ali i u tom slučaju ne preporučujemo da dolazite sa bilo kakvom šminkom.

Nega svilenih trepavica

Nega svilenih trepavica

Kada smo razjasnili postupak, odabir i “loše” strane svilenih trepavica, sada možemo preći na samu negu. 

Šta ne smem raditi dok imam nadogradnju svilenih trepavica?

Ovo u velikoj meri zavisi od vrste proizvoda koje vaš tehničar koristi. Kvašenje trepavice nekada je bilo ogromno ne, ali danas postoje nove formule lepka koje dozvoljavaju izlaganje vodi u roku od 24 sata.

Najbolje je posavetovati se sa vašim tehničarom koji je protokol za negu vaših trepavica, ali je dobra ideja da se uzdržite od čupanja, trljanja ili nanošenja bilo koje vrste uljne formule. Ulja oslabljuju lepak pa ih treba maksimalno izbegavati, a ako koristite serume, izbegavajte okoočni predeo.

Što se tiče krema za lice, dokle god ne ugrožavate predeo trepavice, kreme su u redu. Za one sa masnom kožom i masnim kapcima, možete koristiti prajmere za oči koji apsorbuju višak masnoće i sprečavaju njegovo prodiranje u liniju trepavica.

Tuširanje sa svilenim trepavicama

Naravno da možete da se tuširate kada imate nadogradnju svilenih trepavica. Svakako nakon tretmana posavetujte se sa vašim tehničarom da li treba sačekati 24 sata nakon završenog tretmana. 

Trepavice variraju u vremenu koje im je potrebno da se očvrsnu, od 12 do 24 sata u zavisnosti od lepka koji je korišćen. Veoma je važno da budete nežni sa svojim trepavicama i da vodite računa da ne dođe u kontakt sa vodom osim ako nije drugačije rečeno. 

Kako pratii lice dok imam nadoradnju svilenih trepavica?

Preporučujemo da koristite samo sredstva za čišćenje koja su posebno formulisana da budu bezbedna za ekstenzije trepavica. Drugi proizvodi mogu da sadrže sastojke koji mogu oslabiti vezu vaših ekstenzija i uzrokovati njihovo prerano opadanje. Što znači da izbegavate jaka sredstva za čišćenje lica i uvek pitati svog tehničara za savet.

Ako nosite šminku na oči, koristite pamučne jastučiće i preparate bez ulja. Kada skidate šminku vucite lagano na dole prilikom uklanjanja, umesto napred-nazad i intezivnog trljanja i pritiska da biste očistili kapke i trepavice.

Koliko često treba češljati trepavice?

Trepavice treba češljati kada dođe do mršenja istih. To se uglavnom dešava ujutru nakon spavanja, posle tuširanja i nakon skidanja šminke. 

Ako trebate da uklonite prljavštinu sa očiju, meka i suva četkica je odličan izbor za čišćenje, češljanje. Da biste sprečili nepotrebno petljanje, pokušajte da spavate na leđima ili boku (ne na stomaku) i koristite svilenu jastučnicu, koja ima tendenciju da bude nežnija prema našem licu a i trepavicama.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *