svilene trepavice postuak

Svilene Trepavice Postupak

Svilene trepavice mogu učiniti da oči izgledaju veće, trepavice punije, a lice ženstvenije. Ukratko, san svake ženske osobe!

Na našu sreću nadogradnja trepavica je sada veoma popularna, a i dostupna, najviši kvalitet usluge možete naći u našim salonima. Ako ste se ikada pitale kako izgleda nadogradnja svilenih trepavica pročitajte ovaj blog!

Provešćemo vas kroz sve korake nadogradnje svilenih trepavica. Uključili smo i najčešća pitanja poput koliki je životni vek ekstenzija kao i kako održavati svilene trepavice! 

Svilene trepavice dlaka na dlaku 

Svilene trepavice dlaka na dlaku ili drugačije poznate kao svilene trepavice 1:1 su najpoznatiji vid ekstenzija u poslednjih par godina. Ovaj postupak se radi kada se jedna ekstenzija trepavica nanese na jednu prirodnu trepavicu što nam odaje i samo ime tehnike rada 1:1. 

Takođe poznata je i pod imenom klasična ekstenzija trepavica. Sa tehnikom dlaka na dlaku, vaše trepavice mogu izgledati prirodnije izduženo i elegantnije. Sada ćemo temeljno objasniti kako se vrši postupak stavljanja svilenih trepavica 1:1. 

Pre samog početka rada neophodno je dobro očistiti predeo oko očiju i same trepavice od ostatka šminke i prašine i adekvatno pripremiti trepavice za rad. U potpunosti izolujemo donje trepavice jastučićem koji lepimo dok klijent drži zatvorene oči radi veće preciznosti. 

Kada imate sve pripremljeno, možete početi sa nadogradnjom. Nanosimo malu količinu lepka na svaku pojedinačnu veštačku trepavicu i lepimo je za jednu prirodnu trepavicu. Svilene trepavice lepimo tako što koristimo posebne pincete koje nam dozovljavaju pristup svakoj dlačici pojedinačno uz visoku preciznost i stabilnost. 

Ovaj korak je ujedno i najduži i zahteva dosta strpljenja i preciznosti zbog izolovanje svake dlačice posebno. Kada su sve svilene trepavice nadograđene, isčešljavamo ih temeljno kako bi se lepo razdvojile i kako bi bile u svom punom sjaju. 

Na samom kraju trepavice je potrebno osušiti profesionalnim ventilatorom za trepavice, koji će u potpunosti osušiti lepak bez problema. Skidamo jastučić sa donjih trepavica i naš posao je završen. 

Redosled slaganja dlačica 

Nadogradnja svilenih trepavica se raditi po principu manja – veća. Ovo predstavlja tehniku lepljenja koja je drugačije poznata pod imenom doll look ili lutka izgled – na ovaj način postižemo otvoreniji efekat oka. 

Međtuim postoji i druga, veoma poznata tehnika koja se naziva mačkaste oči. Redosled lepljenja dlačica nije po principu veća – manja, već se lepi od najmanje dužine u uglu očiju pa sve do najveće dužine koja se lepi na krajevima.

Najbolje je posavetovati se sa stručnim timom našeg salona. U skladu sa vašim željama i potrebama, kao i izgledom lica i oblikom samog oka i očnog kapka, biramo verziju koja će doneti najbolji efekat vašim očima. Takođe biramo i samu veličinu, debljinu i zakrivljenost trepavica o kojima pričamo kasnije u sekciji česta pitanja. U zavisnosti kakve su vaše prirodne trepavice i kakav efekat želimo da postignemo biramo ono što je najadekvatnije za vas. 

Ruski volumen svilenih trepavica

Ruski volumen svilenih trepavica je postavljanje svilenih trepavica drugačijom metodom. Dok smo u metodi 1:1 stavljali jednu svilenu trepavicu na jednu prirodnu, u ovoj tehnici rada postavljamo od 2 do 6 dlačice na jednu trepavicu. Broj dlačica zavisi od efekta koji želite da postignete pa zato postoji i više varijatni. 

Ukoliko se odlučite za 2 snopa, to nazivamo 2D efekat, ako odlučite da želite 3 snopa, onda je to 3D i sve tako do 6. Što više snopa trepavica to veća gustina, volumen i boja trepavica. 

Ruski volumen se preporučuje kod tamnoputih devojaka kako bi se postigao ujednačeni izgleda, dok se kod svetlijih osoba preporučuje tehnika 1:1 ili 2D. Usuštini odluka je na vama ali za maksimalno zadovoljstvo i savršen krajnjih ishod, uvek posavetujemo naše klijente. 

Korekcija svilenih trepavica

Nadograđene trepavice opadaju zajedno sa prirodnim trepavicama. Samim tim korekciju radimo u zavisnosti od brzine rasta vaših prirodnih trepavica. To se uglavnom dešava između druge i treće nedelje nakon završenog tretmana. 

Svrha korekcije je popunjave mesta gde su otpale svilene trepavice. To ne znači da će se korekcija vršiti kada vam ostanu svega par svilenih trepavica. U tom slučaju radi se ceo tretman iznova. Korekcijom popunjavaju samo ona mesta gde su otpale nadograđene trepavice. Ovaj postupak traje mnogo kraće i samim tim cena je dosta manja. 

Koliko traju svilene trepavice?

Česta pitanja

Koliko traju svilene trepavice?

Svilene trepavice traju od tri do četiri nedelje. Međutim, njihovo proređivanje kreće već nakon druge nedelje tretmana. To znači da su korekcije potrebne svake dve do tri nedelje, u zavisnosti od brzine rasta prirodnih trepavica.

Svilene trepavice vrste

Postoje nekoliko vrste svilenih trepavica koje se razlikuju po:

 • Debljini dlake
 • Dužini trepavica
 • Zakrivljenosti trepavica

Vrste debljina svilenih trepavica:

 • 0.07mm
 • 0.10mm
 • 0.12mm
 • 0.15mm
 • 0.20mm

Vrste dužina svilenih trepavica:

 • 6mm
 • 7mm
 • 8mm
 • 9mm
 • 10mm
 • 11mm
 • 12mm
 • 13mm
 • 14mm
 • 15mm

Vrste zakrivljenost svilenih trepavica:

 • J-curl
 • B-curl
 • C-curl
 • CC-curl
 • D-curl
 • L-curl
 • L-lift

Sve vrste trepavica se prilagođavju vašim prirodnim trepavicama. Naspram vaših želja – gustina, dužina i volumen, određujemo vrstu koju želite da nadogradimo. 

Kako održavati svilene trepavice?

Nakon završene nadogradnje, klijent dobija specijalan češljić namenjen za lakše raščešljavanje trepavica. Preporučujemo da trepavice raščešljavate svako jutro nakon umivanja, a i nakon svakog skidanja šminke. 

Razlog za to je što dodatna šminka može umrsiti i ulepiti trepavice, a samim tim i trenje tokom spavanja. Na ovaj način raščešljaćete svaku trepavicu i one će opet izgledati uredne. Ako pri ruci nemate češljić, možete koristiti čistu i suvu četkicu maskare za isti efekat.  

Neophodno je da vodite visoku higijenu kada imate svilene trepavice. Jako je bitno da one budu čiste i uredne kako ne bi skratile njihov životni vek. Takođe kada skidate šminu i umivate se, izbegavajte nasilne i jake preparate pogotovu u okoočnom predelu. 

Važno je biti nežan kako ih ne bi pokidale ili oštetile. Takođe, izbegavajte nanošenje maskare. U ovom slučaju to neće biti ni potrebno s obzirom da će vaše trepavice biti sasvim zadvoljvajuće veličine i gustine. Ali u slučaju da dođete u iskušenje da stavitu maskaru, oduprite se jer samo skidanje maskare može naštetiti svilenim trepavicama. 

Pridržavanje ovih jednostavnih pravila uticaće na sveukupni izgled kao i postojanost samih svilenih trepavica.To znači da će potreba za korekcijom nadogradnje biti potrebna tek nakon tri ili četiri nedelje od prvog tretmana.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *