Kako Se Skidaju Svilene Trepavice

Kako Se Skidaju Svilene Trepavice Kod Kuće?

Najbolji način za skidanje svilenih trepavica je u salonu lepote gde ste prvobitno radili nadogradnju. Stručno osoblje salona pomoćiće vam u skidanju koristeći rimuver za skidanje trepavica. Ovaj preparat će u potpunosti otopiti lepak bez da nanese bilo kakvu štetu vašim prirodnim trepavicama. 

Pored profesionalnog načina skidanja svilenih trepavica postoji i par trikova koji će vam to omogućiti da odradite u kućnim uslovima. U našem današnjem blogu – Kako se skidaju svilene trepavice, ćemo detaljno objasniti kako samostalno da uklonite nadogradnju! 

Da li smem da skinem svilene trepavice sama?

Uklanjanje ekstenzija trepavica najbolje je prepustiti profesionalcima, jer uključuje skidanje profesionalnog lepka za trepavice. Ne samo da su vam potrebni preparati koje koristi stručnjak za trepavice, već bi kućno uklanjanje moglo dovesti do kontaminacije područja oko očiju. 

Na ovaj način bićete sigurne da ne može doći do nikakvih oštećenja vaših prirodnih trepavica niti do infekcije očiju. Zato je odlazak kod stručnog osoblja najbolja opcija za uklanjanje ekstenzija. 

Naravno, postoje i situacije kada osoba ne može da ode do salona iz više razloga pa se prepusti mogućnosti samostalnog skidanja trepavica. U tim situacijama klijenti žele da uklone sve preostale trepavice odjednom i vrlo često to urade koristeći pincetu.  

Pinceta za skidanje trepavica je jedno veliko ne! Čupanje trepavica bila bi najgora moguća stvar koju možete uraditi. Ovaj postupak može dovesti to ćelavih rupa po celoj liniji trepavica. Odnosno, svilene trepavice su pričvršćene za vaše prirodne trepavice, tako da će čupanje ekstenzija isčupati i vaše trepavice sa njima.

Ali naravno postoje i dobre vesti, a to je da uz visoku preciznost i praćenje naših konkretnih instrukcija, skidanje svilenih trepavica u kućnim uslovima proći će u najboljem redu. Nemojte se samo iznenaditi ako ne uspe iz prve. Skidanje trepavica kod kuće zna da traje malo duže tako da je bitno biti strpljiv. 

6 Koraka Kako Se Skidaju Svilene Trepavice Kod Kuće?

1. Koristite sredstvo za uklanjanje šminke na bazi ulja

Dok uljane preparate izbegavamo u širokom uglu dok još uvek imamo ekstenzije, kada dođe vreme skidanje, ulja su naš najbolji drugari. Preporučujemo da koristite kokosovo ili maslinovo ulje za skidanje šminke koje je pogodno za predeo oko očiju.

Ova rastvarajuća ulja za čišćenje lica, zahavljujući svom sastavu, mogu ukloniti šminku i vodootpornu maskaru, kao i opustiti lepak koji je korišćen za aplikaciju svilenih trepavica. Istovremeno ova ulja imaju hranjivu vrednost i sadrže neophodnu količinu vitamina C i vitamina E.

Kada ste u potrazi za sredstvom za uklanjanje šminke za oči, preporučeno je da potražite micelarnu vodu koja najviše odgovara vašem tipu kože. Takođe micelarna voda koja sadrži glikole u ovom slučaju je najpoželjnija. Razlog za to je zato što glikoli rastvaraju lepljive veze i savršeno su pogodni za skidanje ekstenzija. 

Počnite sa uklanjanjem trepavica tako što ćete natopiti tufer izabranim uljem. Zadržite pamučni jastučić preko očiju nekih 30ak sekunde pa ih uklonite. Ponovite postupak koliko god puta bilo potrebno, a možete i par puta u roku nekoliko dana. Nakon korišćenja ulja, prebrišite trepavice i predeo oko očiju micelarnom vodom. 

2. Umivanje lica pod parom 

Još jedna stvar što će vam vaš edukator reći jeste da izbegavate tople tuševe, paru, i izlaganje jakom suncu. Ali u slučaju uklanjanja svilenih trepavica, ovo je jako efikasna metoda. Tuširanje vrućom vodom ili odlazak u saunu pomoći će da se lepak opusti i olabavi od vaših prirodnih trepavica.

Zajedno, toplota i vlaga mogu rastvoriti lepak za trepavice kada se primenjuju u dovoljno velikim i dovoljno intenzivnim količinama. Ali ova tehnika takođe neće odmah i u potpunosti ukloniti vaše svilene trepavice. Baš kao i sa sredstvom na bazi ulja, ne biste trebali očekivati da će vam sve trepavice otpasti nakon jednog vrućeg tuširanja. 

Zapravo, ako je u toku tretmana korišćen visoko kvalitetan lepak, biće potrebno dosta pare i tople vode da bi se uticalo na životni vek ekstenzija trepavica. Kao što smo napomenuli na početku, skidanje svilenih trepavica u kućnim uslovima zahteva dosta upornosti i strpljenja. 

3. Koristite ricinusovo ulje

Još jedna blagodet ulja, ovog puta ricinusovog, jeste otapanje lepka ali i regenerisanje i rast vaših prirodnih trepavica. Koristite ricinusovo ulje kao noćni tretman za rastvaranje veza lepka dok spavate. 

Nakon što skinete svu šminku sa očiju, natopite tuferom ili pamučni štapić ricinusovim uljem i raščetkajte ga na trepavicama. Temeljno utrljajte ulje duž vrha linije trepavica gde su ekstenzije spojene, vodeći računa da vam ulje ne uđe u oko. Ako se desi da ulje uđe u oko, obavezno ga odmah isperite mlakom vodom.

Ako u kući trenutno nemate ricinusovo ulje, bebi ulje može biti odlična zamena jer je napravljeno od mineralnog ulja. 

4. Ne čupajte trepavice 

Skidanje svilenih trepavica u kućnim uslovima zna da potraje što može dovesti do toga da prethodno navedeni postupci ne skinu vaše veštačke trepavice u potpunosti. U tom trenutku mnoge devojke posegnu za pincetom. Oduprite se ovoj želji jer biste mogle da oštetite vaše prirodne trepavice, posebno ako su tek u ranoj fazi rasta.

Pored čupanja trepavica, široko treba izbegavati i korišćenje makaza ili vrućih obloga. Ne samo što korišćennje pincete, makaza ili toplih obloga može razrediti vaše trepavice i napraviti rupe, već bi moglo naneti još veću štetu kao što je ekstremno oštećenje folikula.

5. Koristite maskaru za prekrivanje ostatka trepavica

Umesto čupanja trepavica pincetom, možete pokušati da prikrijete preostale ekstenzije trepavica maskarom i ajlajnerom.

Korišćenje dobrog crnog ajlajnera može prekriti ostale svilene trepavice. Što se tiče maskare, ona pomaže u produžavanju prirodnih trepavica stapajući ih sa ostatkom ekstenzija za prirodniji i ujednačeni izgled. Takođe, svakodnevna upotreba maskare može da oslabi lepak na kome su zalepljene svilene trepavice. 

Preostale ekstenzije možete skinuti tako što ćete koristiti maskaru koja sadrži dosta voskova i ulja, što bi rezultiralo opadanjem preostalih svilenih trepavica nakon otprilike nedelju dana korišćenja. Da biste zaista ubrzali proces, možete pokušati naći maskaru koja u sebi sadrži veći koncentrat voska i maslinovog ulja. 

Nakon svakodnevnog korišćenja, uklonite maskaru uveče tako što ćete pamučni jastučić natopiti vašim uljanim sredstvom za uklanjanje šminke. Nakon toga prebrišite predeo oko očiju kao i same trepavice micelarnom vodom kako bi uklonile ostatak ulja sa lica.

6. Budite nežni i brižni 

Kada vam ekstenzije konačno ispadnu, budite nežni prema svojim prirodnim trepavicama – posebno kada nanosite ili uklanjate šminku. Pokušajte da ne pritiskate previše trepavice kao i samo odručje oko očiju i izbegavajte intenzivno trljanje. Umesto toga, negujte i ojačajte vaše prirodne, delikatne dlačice balzamom ili serumom za trepavice kako biste ih brže reginerisali, ojačali a i samim tim omogućili brži rast. 

Iako ne postoji čudesno sredstvo za uklanjanje svilenih trepavica kod kuće, ovi saveti stručnjaka mogu vam pomoćim kako da vaše ekstenzije brže ispadnu same, a da pritom vaše prirodne trepavice ostanu neoštećene i zdrave.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *