sta je lash lift

Šta je Lash Lift?

Lash lift je tehnika podizanja vaših prirodnih trepavica. U toku rada dolazimo do hemijskog uvijanja i bojenja uz pomoć određenog pribora i materijala kao što su razne vrste jastučića, četkica i faza. 

Postoje četiri vrste faza koje nanosimo. Prva i druga faza su vezane za učvršćivanje i podizanje trepavica, treća faza je keratin koja neguje i dubinski hrani vaše trepavice, a poslednja faza nam pomaže da uklonimo ostatke lepka. Ceo postupak ima za cilj ojačavanje i podizanje trepavice bez ikakvih ekstenzija.

Dakle, u lash lift tehnici nema lepljenja veštačkih trepavica, niti bilo kakve nadogradnje. Sada kada smo objasnili šta je lash lift, hajde da vidimo šta se sve koristi u toku tretmana, kako ih održavati i kako izgleda celokupni postupak. 

Šta se koristi od opreme i materijala za lash lift tehniku?

Pena za trepavice – Na samom početku koristimo penu za pranje trepavica pomoću kojih temeljno pripremamo trepavice i predeo oko očiju. Koristeći pamučnu vatu, uklanjamo potencijalne ostatke šminke kao i prašine kako bismo postigli najbolje rezultate. 

Medicinska traka i silikonski jastučići Koristimo kako bismo izolovali donje trepavice, dok gornje trepavice raščešljvamo i lepimo na silikonske jastučiće. 

Lepak za trepavica – Kao što napomenusmo, kada odaberemo i zalepimo silikonske jastučiće, koristimo lepak kako bismo trepavice adekvatno zalepili na jastučić i razdvojili. 

Pincete za lash lift – Ovaj postupak radimo uz pomoć pincete za lash lift koja nam omogućuje maksimalan pristup svakoj trepavici. 

Faze – Kroz tretman koristimo 4 različite faze. Nanosimo fazu broj 1, čekamo određeni period, skidamo je i nanosimo fazu broj 2. Za fazu broj 3 – keratin kao i fazu broj 4 – faza za uklanjanje ostatka lepka, koristimo već napomenut pribor – mikrofiber aplikatore i određenu fazu. 

Četkica i činija za farbu – Kada dođe vreme farbanja, koristimo specijalnu četkicu za mućenje farbe tik pre nanošenja iste na trepavice. 

Lash lift kod kuće

Lash lift ne treba raditi sam u kućnim uslovima. Sam sebi raditi lash lift tehniku je jednostavno, tehnički neizvodljivo. Ali danas se pojavljuju mnoge maskare koje daju sličan izgled kao što daje lash lift tehnika samo je efekat jednokratan. 

Ako planirate da vam neko blizak poput prijatelja ili rodbine odradi lash lift tehniku kod kuće, savetujemo vam da se ipak oduprete ovoj odluci. Kućni uslovi nikada ne mogu biti isti kao oni u salonu gde je sav pribor i materijal sterilizovan a vaši tehničari visoko kvalifikovani. Na ovaj način u salonu ćete biti sigurni da neće doći ni do kakvih infekcija, iritacija ili neuspelog tretmana, dok su kod kuće svi ovi faktori veoma rizični. 

Kao što napomenusmo postoje maskare koje su inspirisane rezultatima lash lift-a. Jedna od njih je maskara iz Maybelline New York kolekcije. Poznata pod imenom Falsies Lash Lift maskara koja pruža fantastični efekat izduženih, gustih, savijenih i podignutih trepavica. Naravno, efekat ne može nikad biti 100% isti ali je svakako dobra, kratkoročna alternativa ako ne želite ići na lash lifting tretman. 

Lash lift u trudnoći 

Lash lift u trudnoći je bezbedan ali treba biti oprezan. Ovaj period je dosta osetljiv za žene što znači da postoji veća mogućnost reagovanja na određene supstance a tako i materijale, pa zato savetujemo da odradite pach test. 

Pach test je vrsta dijagnostičkog test kojim se utvrđuje postojanje kontaktne alergije – dermatitisa. Na ovaj način može se utvrditi konkretne supstance koje dovode do nastanka alergija.

Takođe, promena i uticaj hormona može da utiče i na sam efekat tretmana. To znači da postoji mogućnost ne uvijanja trepavice pa čak i potpune neuspešnosti tretmana. Srećom, jako mali procenat žena iskusi ovo, tako da se tretman uglavnom završi uspešno!

Koliko često se rade korekcije?

Lash lifting tehnika ne zahteva korekciju, tako da kada dođe do ispravljanja vaših prirodnih trepavice, radi se ceo tretman ponovo. Ponovljeni tretmana savetujemo nakon minimum 6 nedelja.


Dugotrajnost efekta varira u zavisnosti od brzine rasta vaših prirodnih trepavica.

Podizanje trepavica nije trajno, efekat vremenom slabi. Generalno, podizanje trepavica traje oko 6 do 8 nedelja.

Kako održavati lash lift trepavice?

Možda i najbolja stvar kod Lash lift tehnike je to što je njihovo održavanja vrlo lako. Naravno, prvih 24 do 48h treba biti malo više oprezan, a sada ćemo vam objasniti i kako. Nakon što tih 48h prođe, vaše trepavice ne zahtevaju nikakvu posebnu negu i isto se možete ponašati kao i pre tretmana sa svojim prirodnim trepavicama. U prvih 24h nemojte raditi sledeće:

  • Nemojte da trljate trepavice niti da vršite bilo kakav pritisak na njih
  • Izbegavajte kontakt sa vodom kao i vodenom parom
  • Ne koristiti vodootporne maskare
  • Ne koristiti agresivne proizvode u okoočnom predelu kao ni na samim očima
  • Izbegavati bilo kakve druge tretmane lica
  • Pokušajte da spavate na leđima pre nego da vam trepavice dodiruju jastuk
  • Prilikom skidanja šminke i umivanje, operite temeljno trepavice ali bez jakog trljanja i pritiskanja

Lash lift trepavice postupak

Lash lift trepavice zahtevaju sličnu pripremu kao i kod svilenih trepavica. Prvo što ćemo uraditi jeste temeljno očistiti okoočni predeo penom za pranje trepavica, a nakon toga izolovati donje trepavice radi preciznijeg rada.

Donje trepavice izolujemo jastučićima ili medicinskom trakom. Bitno je ne lepiti jastučiće što bliže vodenoj liniji oka jer može stvoriti neprijatnost klijentu. Potpuno je u redu da se donje trepavice naziru za razliku od nadogradnje svilenih trepavica gde je neophodna potpuna izolacija i pokrivenost. 

Nakon ovog koraka sledi biranje adekvatne veličine i oblika silikonskih jastučića i njihovo lepljenje. Odabir veličine jastučića određujemo tako što pre samog lepljenja izmerimo koliko posto jastučića trepavice prekrivaju. Trepavice bi trebalo da prekriju od 50% do 70% jastučića. Ako je pokrivenost manja onda je jastučić prevelik, ako trepavice prekrivaju preko 70% jastučića, onda je mali.

Kada odredimo vrstu silikonskih jastučića, bitno ih je zalepiti tačno gde počinje unutrašnjost oka, prateći liniju. Prelazimo na lepljenje gornjih trepavica na silikonski jastučić pomoću lepka koji nanosimo u tankom sloju. Lepak nanosimo po sekcijama, a potom tako i lepimo trepavice za jastučić. 

Na ovaj način imaćemo lepo rasčešljane i zalepljene trepavice koje će biti pogodne za savršen rad. Ako klijentu smeta donji jastučić, nakon nanošenja silikonskih jastučića i podizanja trepavica, slobodno možete da uklonite traku/donji jastučić radi bolje udobnosti. 

Sledeći korak je nanošenje faze broj 1 koju stavljamo na oko 2 milimetara od korena trepavica kako bi izbegli bilo kakvu alergijsku reakciju. Fazu broj 1 kao i sve ostale faze nanosimo na oko 50-70% popunjenosti trepavica, gde sam kraj trepavica  i koren dlake ostavljamo netaknutim. 

Nakon zadržavanja faze 1 određeno vreme, isti postupak ponavljamo sa fazom broj 2. Sačekamo da faza odstoji propisano vreme, uklanjamo je i spremamo farbu za nanošenje. Farbu mešamo tik pre nego što je nanesemo na trepavice radi boljeg i trajnijeg efekta. 

Kada završimo farbanje, nanosimo fazu broj 3 ili keratin temeljno i celom dužinom trepavica. 

Pre finale faze pdvajaju se trepavice sa silikonskog jastučića i jastučić se skida sa kapka. Zatim se fazom 4 uklanja lepak sa kapka. Nakon toga trepavice se raščešljaju i lash lift tretman je gotov.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *